Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011


Δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε κάθε κρίση και σε κάθε πόλεμο, οι οικονομικές συμμορίες του πλανήτη επενδύουν πάνω στα ερείπια.

Η απειλή γενικευμένου πολέμου στη Μεσόγειο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής...Οι θεοί της ελευθερίας και της ειρήνης να βάλουν το χέρι τους...


(ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Η Ιταλία ανακοίνωσε έτοιμη να διαθέσει κονδύλι σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την ανάπτυξη των χωρών της νότιας ακτής της Μεσογείου. Τα 600 εκατομμύρια, είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, θα διατεθούν σε επενδύσεις υποδομής και ακόμα 300 εκατομμύρια θα είναι δάνεια και βοήθεια. Ο πρόεδρος της Ιταλίας Ναπολιτάνο κάλεσε τον Καντάφι να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον του ίδιου του λαού του. Πάντως, η ευρωβουλευτής των Πράσινων Εύα Ζολί κατήγγειλε χθες τη δειλία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και στιγμάτισε τις πωλήσεις όπλων από τη Γαλλία και την Ε.Ε. στη Λιβύη, η οποία είπε «είχε τα μέσα να αγοράζει όπλα χάρη στα ιταλικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια». Εξήγησε ότι ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε πέντε εκατομμύρια ευρώ στον Καντάφι τάχα ως αποζημίωση για την αποικιοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα για να ελέγξει τη ροή των μεταναστών.

- Copyright © Touareg Blue -