Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011


"Γλύψαμε" τους κινέζους της Λιβύης, φέραμε καραβιές από δαύτους, τους ποτίσαμε, τους ταίσαμε, τους κανακέψαμε-COSCO-MOSCO και δε συμμαζεύεται...-και τους στείλαμε στην πατρίδα τους να πουν τι καλοί άντρωποι είναι οι έλληνες.

Τους άλλους από άλλες χώρες, άστους να τους φάνε τα μαύρα τα ψάρια και το αλμυρό νερό. Έλα μωρέ καημένε τώρα, "νομιστεράκια" είναι, μ' αυτά θα ασχολούμαστε;


(ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-6-3-011)

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά του κόλπου της Σούδας καθώς δεκάδες υπήκοοι του Μπαγκλαντές που επέβαιναν στο πλοίο “Ionian King” το οποίο ερχόταν από τη Λιβύη, έπεσαν στη θάλασσα, για να αποφύγουν, όπως όλα δείχνουν την επιστροφή στη χώρα τους.
Από αυτούς τρεις άφησαν την τελευταία τους πνοής, ενώ 31 εντοπίστηκαν ζωντανοί και τους περισυνέλλεξαν σκάφη του Λιμενικού. Κάποιοι κολύμπησαν μέχρι την ακτή και τελικά αντί για το λιμάνι της Σούδας, βγήκαν σε εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού.
Το συγκεκριμένο πλοίο είχε αποπλεύσει χθες το βράδυ από τη Λιβύη και συνολικά μετέφερε 1.288 υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων από τους οποίους οι 1.219 ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές.
Στις 3.30 τα ξημερώματα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Χανίων ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα.
Αμέσως με σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντόπισμό τους. Δύο βρέθηκαν νεκροί, ένας τρίτος απεβίωσε κατά τη μετάφορά του στο Νοσοκομείο ενώ άλλοι 31 εντοπίστηκαν ζωντανοί είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα.
Δύο ακόμη μετανάστες εντοπίστηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Τουλάχιστον 28 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ αγνοούνται ακόμη 14.
Γ. ΛΥΒ.

- Copyright © Touareg Blue -