Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» βρήκε το 2012 τους δικαιούχους στο Δήμο Περιστερίου, καθώς ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης έβαλε μια... άνω τελεία στο πρόγραμμα, λόγω της καθυστέρησης του ΥΠΕΣ να αποστείλει τη σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο ελέω εορταστικής ραστώνης.
(πηγή http://www.aftodioikisi.gr/ 3-1-012)
«Παρά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στο "Βοήθεια στο Σπίτι" και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (268 τ. Α') ορισμένοι δήμαρχοι ζητούν να τους σταλεί από το υπουργείο και επίσημα σχετική εγκύκλιος ώστε να είναι καλυμένοι σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος», κατήγγειλε στην aftodioikisi.gr η επικεφαλής των Σωματείου της Αθήνας Σοφία Κολιζέρα και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δήμου Περιστερίου.

Παχατουρίδης: Δε διώχνουμε τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Περιστερίου, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, έκανε λόγο για «ένα μικρό μεταβατικό στάδιο» και υπογράμμισε πως «αυτό είναι για δύο-τρεις ημέρες, μέχρι να έρθει η εγκύκλιος».
«Οι άνθρωποι δε θα ήταν ακάλυπτοι εάν δούλευαν σήμερα; Δεν έχουμε κάποιο πειστήριο ότι πρέπει να συνεχίσουν», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε σε δύο-τρεις ημέρες να μας έρθει η εγκύκλιος, όπως έχουμε μάθει, οπότε θα τους ξαναφωνάξουμε. Δεν τους διώχνουμε».
«Εάν το υπουργείο Εσωτερικών δε στείλει την εγκύκλιο, τότε θα τιναχθεί το "Βοήθεια στο Σπίτι" σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε.

Τσιώτα: Η ουσία είναι η συνέχιση του προγράμματος για δύο χρόνια και όχι ένα εξάμηνο
Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος για το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Περιστερίου Μ. Τσιώτα δήλωσε στην aftodioikisi.gr: «Εμείς σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να σταματήσει το πρόγραμμα. Το ξέρουν και οι εργαζόμενοι μας. Έχουμε παλέψει μαζί με τους εργαζόμενούς μας για να υπάρχει το "Βοήθεια στο Σπίτι"».
«Εξήγησα στους εργαζομένους», υπογράμμισε, «η "αποχώρηση" είναι προσωρινή και για τυπικούς λόγους. Σήμερα-αύριο, θα μου έρθει η εγκύκλιος, και θα συνεχίσουν κανονικά».
Το θέμα είναι αλλού, κατέληξε: «Να μη σταματήσει το πρόγραμμα σε ένα εξάμηνο, αλλά να συνεχιστεί επί διετίας, έτσι όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και έτσι όπως το έχετε αναδείξει εσείς, η ιστοσελίδα της aftodioikisi.gr, με το χαρακτηρισμό της εξάμηνης παράτασης ως "ασπιρίνη"».

- Copyright © Touareg Blue -