Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013
Ολική καταστροφήΈχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω αριθμούς. Που κανείς δεν καταλαβαίνει, κανείς δεν διαβάζει, κανείς δεν ακούει. Προφανώς, όλοι μας αριθμοί είμαστε, αριθμούς θέλουν να μας κάνουν εκείνοι. Διαβάζω και αναλύσεις οικονομολόγων, ακόμα και αριστερών, και δεν μου λένε τίποτα πλέον. Έχουμε μάθει όλοι να κοιτάμε την τσέπη, τώρα μας εκπαιδεύουν πάρα πολύ καλά σ’ αυτό, καλύτερα ακόμα κι από τότε που είχαμε.Προφανώς, ένα κομμάτι του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι φτιαγμένο για αριθμούς, το πιο χαζό, το αυτιστικό. Το άλλο κομμάτι που είναι φτιαγμένο για φαντασία και για δημιουργικότητα, για ευφυΐα και για πραγματική εξυπνάδα, είναι νεκρό. Και το κέντρο του εγκεφάλου που καθοδηγεί τα συναισθήματα, επίσης. Έτσι δεν μου κάνει εντύπωση η ολική καταστροφή του ανθρωπιστικού κομματιού της ανθρώπινης φύσης, η ολική έκλειψη του ανθρώπινου πολιτισμού έτσι όπως τον έχουμε γνωρίσει τις τελευταίες πολιτισμένες δεκαετίες. Ούτε μου κάνει εντύπωση που έχουν πεθάνει οι ποιητές. Ίσως πεθάνουν και τα βιβλία. Είχαμε μια συζήτηση με έναν έλληνα που ζει στην Αμερική, κι έλεγε ότι εκεί μέσα στο 2014 τα σχολικά βιβλία θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές ταμπλέτες. Κι ακόμα έλεγε ότι ο ίδιος δεν πηγαίνει πλέον σινεμά, γιατί να πάω, αφού έχω home cinema, κατεβάζω από το ίντερνετ όποια ταινία θέλω και τη βλέπω με την ησυχία μου. Όλα πλέον έχουν περάσει μέσα στο ίντερνετ. Παρόλα αυτά, έχω ένα φιλαράκι που διψάει για άλλου είδους επικοινωνία, για ανθρώπινη επαφή. Ιντερνετάκιας κι αυτός. Όμως κάθε μέρα θα με πάρει τηλέφωνο για να βρεθούμε, να πάμε κάπου, διψάει για παρέα ανθρώπινη, δεν του φτάνει το τάμπλετ αν δεν έχει κάποιον να το μοιραστεί.
Ξεστράτισα λίγο από αυτό που ήθελα να γράψω. Ξεστράτισα επίσης αρκετά από την πολιτική με την οποία μέχρι τώρα ασχολιόμουν άγρια. Νομίζω πως και η πολιτική μου κάνει κάτι σε ακαταλαβίστικο, βαρετό και ανούσιο.

Η πολιτική και οι πολιτικοί, πάσης φύσεως και κατευθύνσεως, δεν μου λένε πλέον τίποτα. Κι όμως βαθειά μέσα μου έχω μία μολότωφ, έτοιμη να εκραγεί-ελπίζω να μη με βουτήξουν τα ΕΚΑΜ ή οι μπάτσοι και να θέλουν να μου πάρουν DNA οικεία βουλήσει όπως σε κείνα τα παιδιά στην Ιερισσό. Ιερισσός. Μου θύμισε την Κερατέα. Άγρια πράγματα. Κι ακόμα πιο άγρια όσο περνάει ο καιρός. Σκουπίδια θα γεμίσει όλος ο τόπος, και η γη θα χάσκει μια ανοιχτή πληγή. Το Σύνταγμα ψόφησε, οι δρόμοι ψόφησαν. Τώρα αρχίζουν να ψοφάνε παιδιά επειδή κλείνουν παιδιατρικές κλινικές, δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν νοσοκόμες, δεν υπάρχουν φάρμακα ούτε για διαβητικούς ή καρκινοπαθείς, δεν υπάρχουν σχολεία-στη Γκάνα με 15% ανάπτυξη, κάτι που ευχαριστεί πολύ το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους μεγαλοκόρακες της οικουμένης, τα παιδάκια κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα γιατί δεν υπάρχουν σχολεία και 1 γιατρός κουράρει 150.000 αρρώστους. Ωραία δεν είναι η ανάπτυξη;

Και τώρα οι μεγαλοκόρακες, επειδή δεν υπάρχουν πλέον αγορές, τα έχουν ξεζουμίσει όλα στο λεγόμενο τρίτο κόσμο, ήρθαν εδώ, σπέρνουν ολική καταστροφή, να μια ωραιότατη αγορά η Ελλαδίτσα, πάρτε και τον ήλιο μας, τις θάλασσές μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους γέροντες, πάρτε τα όλα. Θα σκοτώσουν οι χρυσαυγίτες και όλους τους μετανάστες και όλα τα κομμούνια και τους αριστερούς και τους τρομοκράτες, θα καθαρίσει ο τόπος, να μια ωραιότατη αγορά.

Και οι πολιτικοί τι κάνουν; Ξύνουν αμήχανοι το κοινοβουλευτικό τους αυτί και ακονίζουν την κοινοβουλευτική τους γλώσσα. Κι αρχίζουν να πεθαίνουν οι άνθρωποι, από το κρύο, από αρρώστιες, από κατάθλιψη, από πείνα. Να μια ωραιότατη αγορά. Μετά θα μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και θα πάνε και παρακάτω, Ιταλία, Ισπανία, και ποιος ξέρει πού αλλού. Είναι τα παγκόσμια αφεντικά κι επειδή έχουν τελειώσει τα ψωμιά που πετούσαν στους δουλοπάροικους τόσα χρόνια για να τους καλοπιάσουν να αγοράζουν τα προϊόντα τους, τώρα βρίσκουν άλλα κόλπα όμορφα, φτάνει να απαλλαγούν από τον εχθρό λαό και από τους περιττούς πληθυσμούς. Κι έχουν ιδεολογία οι μάγκες. Κρίμα, ο Χίτλερ πέθανε νωρίς, αλλά δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά γι αυτούς, μπορούν να τον νεκραναστήσουν και μάλιστα χωρίς φούρνους.

Έι, ξυπνάτε καλέ, ανθρωπιστική καταστροφή έχουμε, ολική έκλειψη της δημοκρατίας, χούντα μαύρη έχουμε βρε, πιο μαύρη κι απ’ αυτήν που γνωρίσαμε. Ετοιμάζεται κι ο στρατός της Blackwater, ξέρεις, εκείνος που έκανε γής μαδιάμ το Ιράκ, θα φυλάει λέει το κοινοβούλιο στο Σύνταγμα, θα φυλάει τα σχολεία να μη μας κάνουν μαλακίες τα κωλόπαιδα, θα φυλάει όλες τις ζωηρές γειτονιές της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων, κουνούπι να μην κυκλοφορεί τη νύχτα και τη μέρα να πηγαίνουν όλοι ήσυχα-ήσυχα στις δουλίτσες τους για ένα ξεροκόμματο, για ένα ξεροκόμματο. Αυτά. Και καλά ξεμπερδέματα.

- Copyright © Touareg Blue -