Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014


Μια εξαιρετική ιδέα πρόκειται να υλοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας, ανάμεσα στις πολλές και ποικίλες πρωτοβουλίες του: Πρόκειται για την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε συνδυασμό με Ίντερνετ Καφέ στον μικρό αλλά ζεστό και όμορφο χώρο της πρώην Κοινότητας Ποσειδωνίας, δίπλα στο περίπτερο.


Ήδη ο Σύλλογος έχει στην διάθεσή του πολλές εγκυκλοπαίδειες από την  βιβλιοθήκη  που λειτουργούσε και παλαιότερα, ενώ τα νέα έχουν διαδοθεί από στόμα σε στόμα και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνον έχουν αρχίσει να προσφέρουν βιβλία από το απόθεμα των βιβλιοθηκών τους για να στηρίξουν την προσπάθεια.

Η βιβλιοθήκη θα διαθέτει και παιδικό τμήμα, ενώ φιλοδοξία του Συλλόγου είναι να γίνονται στο χώρο και παράλληλες εκδηλώσεις, λογοτεχνικές βραδιές, εκθέσεις και πολλά άλλα events. Οι ποσειδωνιώτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι με αυτή την πρωτοβουλία, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα χωριά έχουν μεγάλες ελλείψεις σε κοινωνικούς χώρους, όπου να μπορούν οι κάτοικοί τους να έχουν ένα στέκι συνάντησης και ανάπτυξης των ανθρώπινων σχέσεων που τόσο λείπουν από την εποχή μας. Θα είναι ένας χώρος όπου ο συνταξιούχος, ο άνεργος, η γυναίκα, θα μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο με την ησυχία του, πίνοντας το καφεδάκι του ή σερφάροντας στο διαδίκτυο, ενώ θα μπορεί να δανειστεί ένα καλό βιβλίο για το σπίτι.  Γιατί, κακά τα ψέματα, καλό είναι το ίντερνετ και το facebook, αλλά οι πραγματικές φιλίες μόνον δια ζώσης μπορούν να αναπτυχθούν. Και ως γνωστόν, ένα βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος και η καλύτερη παρέα. Όσοι λοιπόν μπορείτε, φέρτε τα βιβλία που δεν χρειάζεστε στην Ποσειδωνία. Θα πιάσουν τόπο, απελευθερώνοντας τον δικό σας χώρο και θα σωθούν από την υγρασία και τη φθορά αν τα έχετε μέσα σε αποθήκες.

Φυσικά, ο Σύλλογος θα αποταθεί και σε βιβλιοπωλεία της Σύρου καθώς και σε εκδοτικούς οίκους για τις δικές τους προσφορές με νεώτερες κατά το δυνατόν εκδόσεις.

Πάσα προσφορά δεκτή. (υπεύθυνη Αλκμήνη Ψιλοπούλου, τηλ. 6937310864).


καταπληκτικές βιβλιοθήκες σε χώρες του εξωτερικού

- Copyright © Touareg Blue -