Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015


Ολοταχώς προς τις εκλογές, με διάφορες μπαρούφες να ακούγονται από τους πολιτικούς, όπως αυτή του Σαμαρά, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει τις εικόνες από παντού, κι από τα σχολεία» (!!!). Ναι, δεν θα έχει με τίποτε άλλο να ασχοληθεί ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά με τις εικόνες. Κατά τα άλλα, βρήκα εύστοχη την ρήση του Καμμένου, «κρύψτε τους παππούδες στα ντουλάπια, αυτοί θα ψηφίσουν Σαμαρά, τους έχει κόψει τα δύο πιάτα φαί και τον ψηφίζουν για να μην τους κόψει και το τρίτο». Φυσικά, η φράση αυτή έχει δημιουργήσει σάλο στους χωρίς κανένα ίχνος χιούμορ πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι κατά τα άλλα δηλώνουν ότι «είναι Charlie». Τρομάρα τους, ένα τέτοιο περιοδικό στην Ελλάδα θα είχε καεί στην πυρά από το πρώτο του φύλλο.

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επανίδρυση... μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία θα έχει πλέον αυξημένες αρμοδιότητες. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση, οργάνωση, και λειτουργία των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Και οι ιταλοί θα ψάχνουν για πρόεδρο όπως εμείς: Την παραίτηση του υπέβαλε ο Ιταλός Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά από 9 χρόνια στην προεδρία. Ο Ιταλός Πρόεδρος είχε συμφωνήσει παρά την ηλικία του να εκτίσει και δεύτερη θητεία έπειτα από το ναυάγιο της εκλογής Προέδρου το 2013. Πριν την παραίτησή του, ο Ναπολιτάνο δήλωσε ότι «χαίρεται που γυρίζει στο σπίτι του». Οι ψηφοφορίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 28 Ιανουαρίου με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι να είναι αισιόδοξος ότι ήδη από την 1η Φεβρουαρίου θα έχει εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της χώρας.

Ανάρπαστο το πρώτο φύλλο του Charlie Ebdo
Ούτε ένα αντίτυπο από το νέο φύλλο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo δεν έμεινε στα 27.000 σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη Γαλλία.
Περίπτερα και καταστήματα Τύπου δέχθηκαν από νωρίς το πρωί «επίθεση» σε ένδειξη αλληλεγγύης και θα επανατροφοδοτηθούν εντός της ημέρας ή και αύρι
o.
Επτακόσιες χιλιάδες φύλλα διανεμήθηκαν σήμερα στα σημεία πώλησης της Γαλλίας και, συνολικά, ένα εκατομμύριο φύλλα θα διανεμηθούν εντός της ημέρας. Το πρώτο φύλλο ξανακατέβηκε στο πιεστήριο για να τυπωθούν άλλα 2.000.000 φύλλα. Αυτά τυπώνονται πλέον των 3.000.000 φύλλων που κυκλοφόρησαν το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά η σατιρική εφημερίδα κυκλοφορούσε σε μόλις 60.000 φύλλα.

- Copyright © Touareg Blue -