Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015
Η sold out παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου θα ρίξει αυλαία 1η Ιουνίου στο κυκλαδίτικο νησί, όπως διαβάζουμε σε έγκυρο συριανό σάιτ.
 Εκεί, όπου διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, στη Σύρο, θα ρίξει αυλαία «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Δημήτρη Τάρλοου. Η sold out παράσταση θα ανέβει 28, 29, 30 Μαΐου και 1η Ιουνίου στο Θέατρο Απόλλων, όπου και θα ολοκληρώσει τον επιτυχημένο κύκλο παρουσίασής της.
Και με την ευκαιρία, τι γίνεται με το Κοκκινόσπιτο, το σπίτι όπου διαδραματίζεται το μυθιστόρημα του Καραγάτση; Θα βρυκολάκιαζε ο συγγραφέας αν το έβλεπε να καταρρέει, και θα έκανε παρέα με τα φαντάσματα που λένε ότι στοιχειώνουν το σπίτι.

Η Μεγάλη Χίμαιρα είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με ένα γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται και ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό του σπίτι της Επισκοπής. Εκεί ζει, κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους. Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στο φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου.
Ως θεατρική παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι τον Ιούλιο στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αποτελώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Δημήτρη Τάρλοου στη διοργάνωση. Πέντε μήνες μετά, τον περασμένο Νοέμβριο, επέστρεψε στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία, αυτή τη φορά, όπου και θα παίζεται μέχρι και 24 Μαΐου. (πηγή www.syrosagenda.gr 12-3-015)

- Copyright © Touareg Blue -