Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Σάββατο, 4 Απριλίου 2015
«Σε πρώτη φάση τα τηλεοπτικά κανάλια καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα χρέη τους από το τέλος χρήσης των συχνοτήτων, που φθάνουν στα 24.150.633,93 ευρώ για την τελευταία τετραετία. Θα ακολουθήσει, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς η έναρξη της διαδικασίας για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών». (πηγή http.tvxs.gr)

Μπαφιάσαμε να βλέπουμε τα βρωμοκάναλα. Πρώτη είδηση στα χθεσινά δελτία, η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη. Δέκα ολόκληρα λεπτά. Πώς βρέθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας, ποιος είχε το κλειδί, αν είχε συνεργούς, κλπ.κλπ. Εδώ μια χώρα ολόκληρη παλεύει με τα θηρία, όλος ο κόσμος αγωνιά, κι αυτοί το χαβά τους! Χεστήκαμε για την Βίκυ Σταμάτη και για την απόδρασή της!
Σε τι θα αλλάξει η ζωή μας αν μάθουμε όλες αυτές τις ανούσιες λεπτομέρειες για τη Βίκυ Σταμάτη; Δεύτερη είδηση το κοριτσάκι που μαχαίρωσε συμμαθητές της, το bulling είναι βλέπεις της μόδας μετά την αυτοκτονία του Βαγγέλη. Τρίτη και καταϊδρωμένη η είδηση για τις διαπραγματεύσεις, διαρκείας μόλις 5 λεπτών. Κι αυτή η μουσική υπόκρουση, που νομίζεις ότι βγαίνει μέσα από τις πύλες της κολάσεως. Έλεος!
Έπειτα από όλα αυτά, με μεγάλη μου χαρά διαβάζω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε οι βρωμοκαναλάρχες και οι μεγαλοσχήμονες αμόρφωτοι μεγαλοδημοσιογράφοι, από θαλασσοδάνεια, τα οποία πήραν με την μέθοδο της διαπλοκής καναλαρχών-μεγαλοεργολάβων και αξιωματούχων της εκάστοτε κυβέρνησης.
Θαλασσοδάνεια για να μας δείχνουν εμετικά και αποβλακωτικά σήριαλ, να κάνουν προπαγάνδα στους πάτρωνές τους πολιτικούς, να διαστρεβλώνουν την κάθε είδηση, να κιτρινίζουν-πρασινίζουν-μαυρίζουν τις τηλεοπτικές μας οθόνες, σε έναν καθημερινό αγώνα παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης της λεγόμενης «κοινής γνώμης». Επίσης ένιωσα ένα σκίρτημα ελπίδας, διαβάζοντας ότι οι άδειες των- μέχρι σήμερα παρανόμως λειτουργούντων-καναλιών, θα πωληθούν σε νέους «παίκτες», και μάλιστα ότι ήδη έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, ξένων και ελλήνων. Μακάρι τα βρωμοκάναλα να τα πάρουν οι ξένοι, σίγουρα κάτι καλύτερο θα κάνουν από το να είναι οι υπηρέτες και σφουγγοκωλάριοι των εκάστοτε αφεντάδων και κυβερνητών.
Βλέπω για παράδειγμα το Euronews και βλέπω πραγματικά ειδήσεις. Βλέπω τι γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς περιττά σχόλια, ηλίθιες απόψεις, κρίσεις και επικρίσεις, που μόνο δημοσιογραφία δεν είναι. Από την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική. Με λίγα λόγια και κοφτά, με στοχευμένες στην είδηση εικόνες, μαθαίνω ότι τα παράθυρα των ελληνικών καναλιών βρίσκονται ακόμα στην εποχή του Μαυρογιαλούρου, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους του 1950 και ότι οι έλληνες είναι βλάκες με φούντες κι τσαρούχια. Πλην όμως ο κόσμος αλλάζει, έχουν έρθει νέες γενιές μορφωμένων ανθρώπων, έχει έρθει το ίντερνετ κι έτσι τα ψωμιά των Πρετεντέρηδων και των Τρέμηδων όπου νάναι τελειώνουν.

- Copyright © Touareg Blue -