Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Τρίτη, 21 Απριλίου 2015
«Η de facto πολιτική της Ε.Ε είναι να αφήνει τους μετανάστες να πνίγονται, ώστε να σταματήσει έτσι, να έρχονται κι άλλοι. Πόσους ακόμη θανάτους μπορεί ν’ αντέξει το στομάχι μας;» 

Είναι φοβερό! Πριν από μια πενταετία, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μερικών από εμάς τους «προχωρημένους» και αριστερούς, ήταν τα οικολογικά προβλήματα: Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξαφάνιση των ειδών, η προστασία της Καρέτα-Καρέτα κλπ.
Η τηλεόραση έδειχνε ψόφια πουλιά να έχουν ξεβραστεί στις παραλίες, μαύρα πουλιά από την τεράστια πετρελαϊκή ρύπανση της Mobil στις ΗΠΑ. Έδειχνε δελφίνια και φάλαινες να ξεβράζονται στις ακτές κάποιων εξωτικών χωρών, αποτέλεσμα της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη κι εμείς θρηνούσαμε. Για την καταστροφή που προκαλούσε το ανθρώπινο είδος. Πού και πού, βλέπαμε και κάποιους ανθρώπους να έχουν ξεβραστεί στις παραλίες της Μεσογείου, λαθρομετανάστες έλεγαν τα κανάλια απαξιώνοντας το γεγονός, κι εμείς λέγαμε «α, τους καημένους».
Τώρα βλέπουμε με φρίκη την καταστροφή που προκαλεί το ανθρώπινο είδος στον εαυτό του. Πρώτα στη στεριά με τους πολέμους, και τώρα στη θάλασσα, με τις παρενέργειες των πολέμων.

Θυμάμαι εδώ και καμιά δεκαετία να ξεβράζονται ανθρώπινα κουφάρια στις παραλίες. Αγαθονήσι, Σάμος, Ιταλικά παράλια. Άλλοτε δυο-τρεις, αργότερα πέντε-έξη, και έπειτα με το πέρασμα του χρόνου δεκάδες. «Λαθρομετανάστες» έλεγαν τα κανάλια.  Με τις βάρκες και τα καρυδότσουφλα, από τότε τα ανθρώπινα κουφάρια εξέπεμπαν MAY DAY, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία. Το σήμα κινδύνου έφτανε αχνά στις οθόνες μας, ενώ οι διασωθέντες «λαθρομετανάστες»  κατέκλυζαν τις πλατείες της Αθήνας, περνώντας από τα βόρεια  σύνορα της χώρας, μέσα από σκοτεινά μονοπάτια. Έπειτα ήρθε η Χρυσή Αυγή, να «καθαρίσει» τους βρωμιάρηδες, τους παράνομους που μας παίρνουν τις δουλειές και να χτίσει πάνω στα ανθρώπινα ζωντανά κουφάρια τον μύθο της. Επιχειρήσεις «σκούπα», «Ξένιος Ζευς», Frontex, τείχη στον Έβρο. Ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Πάνω σ’ αυτήν χτίστηκε και η «αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» από τους Σαμαροβενιζέλους και τους πασοκονεδημοκράτες. Η Συνθήκη Σένγκεν προστάτευε τους ανεπτυγμένους ευρωπαίους από τις ορδές των κακομοίρηδων, στίφη των οποίων κατέφθαναν στις χώρες του Νότου, τους μακάριους και τυφλούς ηγέτες της Ε.Ε. Εκείνοι ήταν εκτός πεδίου βολής.


Και τώρα, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και κάνουν συσκέψεις για το μεταναστευτικό, καθώς χιλιάδες πλέον ανθρώπινα κουφάρια κολυμπούν στα νερά της Μεσογείου, που έχει γίνει «ο πιο επικίνδυνος τόπος για την ανθρώπινη ζωή». Είπανε θα πάρουν μέτρα: Θα παίρνουν, λέει, τα δακτυλικά αποτυπώματα των διασωθέντων και θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στη Μεσόγειο! Ακούς; Δακτυλικά αποτυπώματα των διασωθέντων! Αυτά είναι τα μέτρα των μακαριοτάτων ευρωπαίων για τις τραγωδίες των πνιγμένων, που έρχονται από τις αιματοβαμένες ζώνες του πολέμου για να βρουν τον Παράδεισο στη Δύση, για να σώσουν τις ζωές τους. Και τώρα, δεν χρειάζεται πλέον η Χρυσή Αυγή για να τους πετάξει στη θάλασσα. Πνίγονται από μόνοι τους. Ή από τους δουλέμπορους που τους μεταφέρουν μέσα στις βάρκες του θανάτου. Και τώρα, δεν είναι «λαθρομετανάστες» αλλά πρόσφυγες. Βέβαια, οι δικοί μας αξιωματούχοι, όπως ο κ.  Χατζηδιάκος, δήμαρχος Ρόδου όπου ξεβράστηκαν εκατοντάδες πρόσφυγες και πνίγηκαν δύο άνθρωποι και ένα παιδάκι, εξακολουθεί να μιλάει για «παράνομους μετανάστες». Προφανώς, του έχει διαφύγει η ειδοποιός διαφορά μεταξύ λαθρομετανάστη και πρόσφυγα, προφανώς, βρίσκεται στην χώρα του ποτέ-ποτέ και ντεν καταλαβαίνει γκια πρόσφυγες, ποια είναι η ντιαφορά…

Έρχεται καλοκαίρι. Πάνω από 2000 άνθρωποι έχουν πνιγεί τις τελευταίες μέρες στα νερά της Μεσογείου. Θα δυσκολέψουν τα μπάνια του λαού αυτές οι φρικιαστικές εικόνες, θα δυσκολέψουν τα δελτία ειδήσεων των φαρισαίων υποκριτών των καναλιών αυτές οι εικόνες, θα δυσκολέψουν τους μακάριους ευρωπαίους ηγέτες αυτές οι εικόνες, γιατί οι πνιγμένοι έρχονται πιο κοντά στα βασίλειά τους, όπου νάναι θα αρπάξουν τους θρόνους με τα χέρια τους και θα αποθάνει η ψυχή τους μετά των αλλοφύλων!
Ας μην κλαψουρίζουν όμως οι ηγέτες της Δύσης. Γιατί αυτά τα χέρια των πνιγμένων που τους ακουμπούν, είναι οι παρενέργειες των δικών τους ενεργειών. Ο ΟΗΕ για παράδειγμα, εκτός από κάποια ψηφίσματα και ψιθυρίσματα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τους πολέμους στο Ιράκ, το Σουδάν, τη Συρία και αλλού. Η περίφημη παγκοσμιοποίηση που υποσχόταν έναν πλανήτη του παραδείσου, αποδείχτηκε ότι δεν μας προστάτευσε από αυτούς τους εφιάλτες.
Διαβάζω σε ένα άρθρο στο ίντερνετ (https://omniatv.com 19-4-015):
«Η de facto πολιτική της Ε.Ε, είναι να αφήσουμε τους μετανάστες  να πνίγονται, ώστε αυτό να φοβήσει άλλους και να τους σταματήσει από το να κάνουν το ταξίδι. Πέρυσι σχεδόν τέσσερις χιλιάδες πτώματα ανθρώπων περισυλλέγησαν από τη Μεσόγειο.  Κι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μόνο τα πτώματα που βρήκαμε. Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στην Ιταλία το 2014 ανέβηκε πάνω από 300% από το προηγούμενο έτος, με περισσότερους από 170.000 πρόσφυγες.  Και η απάντηση της ΕΕ, καθοδηγούμενη από την σκληρή βρετανική κυβέρνηση, ήταν να μειώσει τη βασική επιχείρηση διάσωσης, το Mare Nostrum.

Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι, ότι 500 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους το τρέχον έτος.  Η εικόνα για την αντίστοιχη περίοδο του 2014 ήταν 15. Υπάρχουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Λιβύη, που περιμένουν για να κάνουν αυτό το ταξίδι. Πόσους περισσότερους θανάτους μπορεί ν’ αντέξει το στομάχι μας;  Η μετανάστευση απεικονίζει ένα από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης ζωής, η οποία είναι καθαρός δόλος  δι 'αντιπροσώπου. Όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα παράγωγά τους,  η μεταναστευτική πολιτική επιτρέπει στους ισχυρούς να προκαλούν φρίκη στους αδύναμους χωρίς να λερώσουν τα χέρια τους».
 
Σήμερα αυτοί, χθες εμείς. Για να μην ξεχνάμε και την ελληνική προσφυγιά που πνίγηκε στη θάλασσα μετά τη μικρασιατική καταστροφή και τους άλλους πολέμους στις αρχές του αιώνα. Όταν οι ευρωπαίοι ηγέτες μας έβλεπαν να πνιγόμαστε στα μικρασιατικά παράλια. Και τότε όπως και τώρα στη Μεσόγειο. MAY DAY! Ποιος θα μας σώσει σήμερα;

- Copyright © Touareg Blue -