Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Παρά την αποπνικτική ζέστη που κυριαρχούσε μέσα στο αίθριο του Δημαρχείου, παρά τους ηχηρούς θορύβους που αποσπούσαν την προσοχή κάθε τόσο από κάποιους ανυποψίαστους επισκέπτες του δημαρχειακού μεγάρου, ο κόσμος ήρθε να απολαύσει τους κιθαρίστες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εναρκτήρια εκδήλωση του 22ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, την Τετάρτη 29 Ιουλίου.
Ο χώρος του αιθρίου, όπως είπε ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Άγγελος Νικολόπουλος, επιλέχθηκε για την ακουστική του, για την οποία φρόντισε ο μεγάλος αρχιτέκτονας και δημιουργός του Δημαρχείου Ερμούπολης Ερνέστος Τσίλλερ, με την ψηλοτάβανη γυάλινη οροφή που προσφέρει στο κτήριο φυσικό φωτισμό αλλά και ελαφράδα. Και πράγματι, η επιλογή αυτού του χώρου ήταν ιδανική για να ακούσουμε τους ήχους των κιθαριστών, με πρώτον τον αυστριακό Φλοριάν Παλλιέ στο ρεσιτάλ κλασσικής κιθάρας που έδωσε στο πρώτο μέρος, ερμηνεύοντας αισθαντικά έργα των συνθετών, Μπάριος, Μπέρκλεϋ, Τζουλιάνι και Μιράντα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το έργο Ροσσινιάνα του Μ. Τζουλιάνι, εμπνευσμένο από όπερες του Ροσσίνι, το οποίο ερμήνευσε ο κιθαρίστας με μεγάλη μαεστρία.
Στο δεύτερο μέρος, οι νεαροί κιθαρίστες της Ορχήστρας Κιθαριστών Βόλου «Sempre Viva», ενθουσίασαν το κοινό με την ερμηνεία του γνωστού Βαλς του Δουνάβεως του Γιόχαν Στράους, γνωστών μελωδιών των εθνικών μας συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι και Γιώργου Ζαμπέτα, αλλά και του έργου «Ντελίριουμ» του δικού μας Γιώργου Φουντούλη.
Τη δεύτερη μέρα 30-7 το φεστιβάλ κιθάρας συνεχίστηκε στο Κηπάριο Μεταμόρφωσης με «κιθάρες μαγικές και φωνές εξωτικές»,  με το κιθαριστικό ντουέτο Διον. Κατινάκη και Δημ. Στρίγγλο στον πρώτο μέρος και την Νεφέλη Φασουλή (φωνή-κιθάρα) και Ρωμανό Φασουλή (κιθάρα) στο δεύτερο μέρος.
Το Φεστιβάλ τελειώνει αύριο με το κιθαριστικό γκαλά στο Θέατρο Απόλλων. 

- Copyright © Touareg Blue -