Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015Όλος ο κόσμος πλέον το ψιθυρίζει.  Όλοι το φοβούνται αλλά κανείς-ακόμα-δεν το πιστεύει. Αν και στα κατάβαθα του είναι μας, το γνωρίζουμε. Στις συζητήσεις, στα πηγαδάκια, στις παρέες, όλοι προσπαθούν να δουν το παζλ των πολεμικών γεγονότων που ξέσπασαν μετά την γαλλική «11η Σεπτεμβρίου» και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από το τουρκικό.
Οι «προφητείες» του Νοστράδαμου, του πατέρα Παίσιου, και άλλων «προφητών» πάνε κι έρχονται. Τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο, προσπαθώντας να δώσουν εξηγήσεις, τι γίνεται και γιατί γίνεται. Άλλοι  λένε ότι  το χτύπημα στο Παρίσι ήταν «προβοκάτσια» για να στρατιωτικοποιηθεί η Ευρώπη, άλλοι ότι πρόκειται να διαμελιστεί η Τουρκία από τη Ρωσία, άλλοι άλλα. «Όταν θα ξεσπάσει ο πόλεμος», είναι η κατακλείδα. Όμως ο πόλεμος, όσο κι αν δεν μας αρέσει, είναι εδώ.
Νομοτελειακά, οι πόλεμοι γίνονται όταν ένα πολιτικό-πολιτισμικό και οικονομικό σύστημα καταρρέει. Μετά την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ, συνέπεια του πολέμου στο Ιράκ και του κραχ στην τραπεζική αγορά ακινήτων, το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή με τις αραβικές εξεγέρσεις, την εγκαθίδρυση του ισλαμικού κράτους του ISIS στη Συρία, ένας πόλεμος ήταν απαραίτητος για την καπιταλιστική δύση. Είναι ο τρίτος κατά σειράν. Στόχος είναι το ξαναμοίρασμα του κόσμου, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις μετά την συνθήκη της Γιάλτας, η δημιουργία νέων αγορών και η επίλυση του ενεργειακού, καθώς η δυτική οικονομία χειμάζεται, ενώ άλλες οικονομίες-Κίνα, Ινδίες κλπ.-αναπτύσσονται ραγδαία και έχουν πάρει παγκοσμίως το πάνω χέρι.
Τι παιχνίδι παίζεται λοιπόν σήμερα και ποια είναι η θέση της Ελλαδίτσας μέσα σε αυτό;
Βλέποντας το παζλ των γεγονότων, προσπαθούμε κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις της απλής λογικής, να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Κι αυτή η εικόνα δείχνει ότι δυστυχώς, η χώρα μας είναι και πάλι ριγμένη από του «συμμάχους» και «φίλους» ευρωπαίους.

Στην αρχή φάνηκε να διαμορφώνεται μια αντι-ISIS συμμαχία, με πολιορκητικό κριό την στρατιωτική δυναμική της Ρωσίας η οποία και ανέλαβε να ξεκινήσει τη βρώμικη δουλειά, δηλαδή να επιτεθεί στρατιωτικά στο ισλαμικό κράτος. Όμως πολύ σύντομα η Τουρκία, η οποία έχει ιστορικές κόντρες με τη Ρωσία, καθότι γείτονες, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με το γνωστό επεισόδιο της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους, που ήταν ενταγμένο στο σχέδιο της Τουρκίας να αποτελεί την ηγεμονική δύναμη στα ισλαμικά κράτη της Ανατολής, να ελέγχει τους ενεργειακούς δρόμους προς τη Δύση, να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα μια ουδέτερη ζώνη στα σύνορά της με τη Συρία και να εξουδετερώσει τον κίνδυνο δημιουργίας κουρδικού κράτους στη γειτονιά της.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν αυτό που λέει η κοινή λογική, να καταδικάσουν οι ευρωπαίοι αυτό το πισώπλατο χτύπημα, όπως το χαρακτήρισε ο Πούτιν, βλέπουμε να υποστηρίζουν την Τουρκία, υπερθεματίζοντας στο επιχείρημά της περί «δικαιώματος να υπερασπίσει τα σύνορά της», τα οποία «παραβιάστηκαν» για δευτερόλεπτα, σε μια λεπτή γραμμή του χάρτη…

Και όχι μόνον αυτό, αλλά τώρα οι «ευρωπαίοι» «ταΐζουν» την Τουρκία με 3δις ευρώ και πολλά ακόμα στη συνέχεια, υποχωρώντας στον μοχλό πίεσης της τουρκικής διπλωματίας που δεν είναι άλλος από το προσφυγικό. Και ακόμα, οι τούρκοι κατάφεραν μέσα σε μια μέρα να πάρουν συμφωνία για την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, που εδώ και χρόνια είχαν παγώσει. Επιπλέον, η Τουρκία πετυχαίνει να μπαινοβγαίνουν οι τούρκοι πολίτες στην ΕΕ χωρίς βίζα.
Ταυτόχρονα, οι ευρωπαίοι απειλούν την Ελλαδίτσα ότι θα την βγάλουν από την Συνθήκη Σένγκεν, δηλαδή την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών εντός ΕΕ., οι οποίοι, αν συμβεί αυτό, θα χρειάζονται βίζα για να μπουν στις χώρες της ΕΕ! Δηλαδή, στην πραγματικότητα, να μας πετάξουν εκτός ΕΕ,  με πρόσχημα αυτή τη φορά το προσφυγικό, το οποίο το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να ελέγξει! Ετοιμάζονται δηλαδή οι «εταίροι» μας να πνίξουν την Ελλαδίτσα,  που έχει πνιγεί από τους πρόσφυγες τους οποίους φέρνουν στα ελληνικά νησιά από τα θαλάσσια σύνορά μας οι συμμορίες των τούρκων διακινητών, απέναντι στους οποίους η Τουρκία κάνει τα στραβά μάτια…

Πώς εξηγούνται όλα αυτά; Πιστεύουμε ότι οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι- που πρόκειται σε πολύ λίγο διάστημα να ψηφίσουν νέο πρόεδρο, ο οποίος δεν θα είναι πλέον ο Ομπάμα- προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να πριονίσουν την δύναμη της Ρωσίας, να σκοτώσουν την «αρκούδα», πάντα βέβαια με ύπουλες μεθόδους. Κι επειδή η άτακτη και αριστερούτσικη Ελλαδίτσα είχε αρχίσει τελευταία να «τακιμιάζει» με τη Ρωσία, ποντάροντας και στο ενεργειακό, προφανώς οι ευρωπαίοι ρίχνουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και τη Ρωσία και το «συντροφάκι» της την Ελλαδίτσα.
Ο πόλεμος λοιπόν είναι εδώ. Οι δύο πόλοι έχουν αρχίσει να χτίζονται. Από τη μια ΕΕ.-ΗΠΑ-Τουρκία και  ενδεχομένως Ιράν, από τη άλλη Ρωσία-Συρία (Άσαντ)-Κίνα-Ινδία (BRICKS) και ενδεχομένως Ελλαδίτσα. Εμείς μπορεί να μην θέλουμε να εμπλακούμε σε αυτό τον πόλεμο, αλλά δεν εξαρτάται δυστυχώς από το χέρι μας. Μας εμπλέκουν οι μεγάλοι, θέλουμε δεν θέλουμε. Αν δεν θέλουμε, θα φάμε στο κεφάλι κανέναν τουρκικό πύραυλο. Αλλιώς, πρέπει να υποκλιθούμε στον σουλτάνο. Για ακόμη μια φορά στην ιστορία μας… Η οποία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Υστερόγραφο: οι ευρωπαίοι, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, ουδόλως ενδιαφέρονται να καταστρέψουν το ισλαμικό κράτος, το ISIS και την τρομοκρατία. Ίσα ίσα, τα χρησιμοποιούν όλα αυτά σαν πρόσχημα για να αλλάξουν για μια φορά ακόμη τον παγκόσμιο χάρτη. Με συνέπειες που είναι φυσικά απρόβλεπτες…
Αλκμήνη Ψιλοπούλου

- Copyright © Touareg Blue -