Δημοσιεύτηκε από: Αλκμήνη Ψιλοπούλου Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχει εδώ και χρόνια, μια φιλοσοφικοπολιτική αντίληψη, αυτή του «περιττού πληθυσμού». Στη λίστα της περιλαμβάνοντας οι γέροι, οι άστεγοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, τώρα συμπληρώνεται με τους πρόσφυγες. Αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη με την κρίση του προσφυγικού, είναι ανατριχιαστικά. Η Δανία, μία από τις πλέον ευνομούμενες χώρες της Δύσης, ψήφισε νόμο για την δήμευση χρημάτων και τιμαλφών, δηλαδή κοσμημάτων των προσφύγων που μπαίνουν στη χώρα, όταν είναι αξίας άνω των 1.340 ευρώ. Σκέψου να έχεις ξεφύγει από έναν μανιασμένο πόλεμο, όπου σε χτυπούν από όλες τις μεριές, όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρος εχθρός και ξεκάθαρος σύμμαχος ώστε να διαλέξεις όχθη για να πολεμήσεις, να έχεις έρθει στον «παράδεισο» της Ευρώπης και να σε περιμένει η νόμιμη ληστεία, που ούτε οι κοινοί τοκογλύφοι δεν τολμούν, να σου παίρνουν ένα χρυσό βραχιολάκι της γιαγιάς, ένα  πορσελάνινο βαζάκι της μαμάς, τις πενταροδεκάρες που κατάφερες να κρύψεις κάτω από την κουβέρτα ή το μπουφάν του μωρού στο ταξίδι σου, όπου στάθηκες τυχερός που δεν πνίγηκες, εσύ, η γυναίκα σου ή τα παιδιά σου.

Το μόνο που απομένει να νομοθετήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, είναι να βγάζουν τα χρυσά δόντια των προσφύγων και να τα λιώνουν μαζί με τα τιμαλφή. Αυτά δηλαδή που έκαναν στους εβραίους οι Ναζί. Κι όσοι από αυτά τα ταλαίπωρα θύματα «περισσεύουν» από τον κορβανά των πλουσίων χωρών, να μπαίνουν στο θάλαμο αερίων…
Μέχρι να δημιουργηθούν αυτοί οι θάλαμοι αερίων στην Ευρώπη, οι καραβανιές των θυμάτων πολέμου, σμήνη εκατομμυρίων ανθρώπων, να τσουβαλιάζονται σε στρατόπεδα στην Ελλάδα, τα σύνορα της οποίας θα κλείσουν, για να μη μολυνθούν οι λευκοί πληθυσμοί από τους αλλοδαπούς γκρίζους.
Η πολιτική διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης από τους ευρωπαίους ηγέτες, είναι «τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από την πόρτα μας, να τα πετάξουμε καλύτερα στην πόρτα του γείτονα». Όπου, «σκουπίδια», είναι κάποια εκατομμύρια άνθρωποι.
Αυτή είναι η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε; Αυτή είναι η δημοκρατία και οι ανθρωπιστικές αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε και τις οποίες διδάξαμε στα παιδιά μας;
Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Είναι ληστοκρατία. Αυτό δεν είναι πολιτισμός, είναι βαρβαρότητα.
Η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, φαίνεται ότι βγάζει στην επιφάνεια ένα DNA που παραπέμπει στους Ούνους, τους Γότθους και τους Βησιγότθους, που σε μια πτυχή της ιστορίας βαφτίστηκαν ιππότες και σταυροφόροι και μπήκαν στην παλιά πρωτεύουσα μιας μεγάλης αυτοκρατορίας για να την απελευθερώσουν, υποτίθεται, από τους μουσουλμάνους και, στο όνομα της αποκατάστασης του χριστιανισμού, έκαναν τα ανείπωτα, σφαγές, λεηλασίες, κι αντί για απελευθέρωση, έδωσαν δωράκι τη μεγάλη πόλη στους μωαμεθανούς…
Το ίδιο φαίνεται να επιχειρούν και τώρα. Τώρα, αφού πάτησαν πάνω στα λοβοτομημένα μυαλά μας, πάνω στην κατεστραμμένη ιστορική και πολιτισμική μας μνήμη, τώρα, αφού κατάκτησαν την ψυχή και τη σάρκα μας, αφού μας φτωχοποίησαν, οι πλούσιοι και οι ολιγάρχες τραπεζίτες ευρωπαίοι, μαζί με τα πιόνια τους, τους ευρωπαίους ηγέτες-τους οποίους έχουν μετατρέψει σε  λογιστές και υπηρέτες-θέλουν να μας κάνουν έναν σκουπιδότοπο, μια χαβούζα ανθρώπων, να μετατρέψουν τα νησιά μας από παράδεισους σε κολαστήρια. Αυτό ήταν το παιχνίδι τους πάντα, αυτή ήταν η πολιτική τους. Μόνο που τώρα, δεν είμαστε πια στο μεσαίωνα. Από τότε, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, οι άνθρωποι ξυπνάνε, οι πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν, ακόμα και το μέλλον, βρίσκονται παντού όπου μπορεί κανείς να τις βρει, ο ιστός είναι παγκόσμιος και βλέμμα της ανθρωπότητας μπορεί να διατρέξει ολόκληρο το παγκόσμιο χωριό. 
Μέχρι και η FRONTEX διαμαρτυρήθηκε γι αυτά τα ανατριχιαστικά, απάνθρωπα σχέδια, λέγοντας ότι «η θάλασσα δεν είναι αγρός για να βάλουμε φράχτες». Και η Ελλάδα, είναι διάσπαρτη από θάλασσα, ηλίθιε, που δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη των Άλπεων, άντε και του Ρήνου… Εκτός κι αν αυτή τη θάλασσα ποθείς, κατά βάθος, να βρεις κι εσύ ένα άνοιγμα στο υδάτινο στοιχείο, στη μήτρα του πολιτισμού που είναι η Μεσόγειος, να δεις λίγο ήλιο, ή μάλλον να τον κατακτήσεις κι αυτόν, πνίγοντας και εξοντώνοντας τους «περιττούς πληθυσμούς».
Και ιδού η σκληρή γλώσσα των γεγονότων, τωρινών και μελλούμενων, όπως καταγράφονται στο διαδίκτυο:

 

Μουζάλας: Δεν αποκλείεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο αποκλεισμού των συνόρων της χώρας

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έκανε λόγο για κύκλους στην Ευρώπη που πιέζουν προς μια σκοτεινή, εφιαλτική λύση στο προσφυγικό, τονίζοντας παράλληλα πως η επίσημη θέση της Ένωσης είναι ανοιχτά σύνορα και ενίσχυση στη Σένγκεν.
Δεν αποκλείεται" το εφιαλτικό σενάριο να σφραγίσουν τα σύνορα της Ελλάδας και να εγκλωβιστούν εδώ οι πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στην Ευρώπη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Όπως εξήγησε, υπάρχουν κύκλοι Ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να πιέσουν τις καταστάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες, στο θέμα του προσφυγικού.
Τόνισε πάντως πως δεν τίθεται θέμα εφαρμογής μιας τέτοιας προοπτικής στο άμεσο μέλλον και ότι η επίσημη θέση της Ευρώπης, όπως και της Ελλάδας είναι να τηρηθεί η Σένγκεν και το διεθνές δίκαιο και επικαλέστηκε σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς. «Αν κλείσει η Ειδομένη, υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα σύνορα και δεν κλείνουν τα σύνορα... Αντί να ενισχύσουμε τη νόμιμη μετανάστευση, ενισχύουμε την παράνομη, βοηθάμε τους τρομοκράτες και δίνουμε δουλειά στους δουλεμπόρους» επισήμανε.
AdTech Ad 
Κάποιοι προτείνουν να γίνουμε χώρα φυλακή

Ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ για το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού, με τις διαρροές περί σχεδίου κύκλων της ευρωπαϊκής ένωσης που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μόνη και αποκλειστική χώρα υποδοχής προσφύγων να φουντώνουν.
Πάντως, σε ό, τι έχει να κάνει με την πρόταση αρθρογράφου της Financial Times, που εκτιμούσε πως θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο, ως αντάλλαγμα για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, ο κ. Μουζάλας τόνισε: "Όποιος τολμά να κάνει μια τέτοια πρόταση δεν αγνοεί μόνο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης". Κάποιος προτείνει να γίνουμε μια χώρα φυλακή, χωρίς τουρισμό και να κάνουμε τα παιδιά μας δεσμοφύλακες σημείωσε. "Μπορεί να έρθει κάποιος άλλος και να πει, να τους στειρώνουμε. Τα έχουμε ακούσει και αυτά σε άλλες εποχές" σημείωσε.

Λύση, η Τουρκία

«Το συμπέρασμα της συνόδου της Δευτέρας ήταν ότι η Τουρκία είναι το κλειδί των ροών, δεν έχει ανταποκριθεί στις ευθύνες που ανέλαβε. Προτείναμε όταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες φτάνουν στις ελληνικές ακτές με τις βάρκες να καταμετρούνται να πηγαίνουν στο hotspot να ξεχωρίζουν μετανάστες από πρόσφυγες και την επομένη να γυρίζουν στην Τουρκία» επισήμανε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, αυτό που χρειάζεται είναι «γενναία μετεγκατάσταση από την Τουρκία πρέπει να υπάρχει μόνιμος νόμιμος διάδρομος, όχι αυτός των δουλεμπόρων, αυτό το λέει και η Συνθήκη της Γενεύης.» «Αυτη είναι η επίσημη θέση μας και αυτή την παλεύουμε» εξήγησε.

Απίστευτες προτάσεις από πολιτικούς Ευρωπαϊκών χωρών

Από τη συζήτηση με τον κ. Μουζάλα, προέκυψε πως υπάρχει μια σειρά πολιτικών σε χώρες της Ένωσης που προτείνουν ανερυθρίαστα λύσεις που προκαλούν ανατριχίλα και αποτροπιασμό. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των χωρών που προτείνουν εγκλεισμό των ανδρών προσφύγων ή ψηφίζουν τη δήμευση των χρημάτων και των πολύτιμων αντικειμένων των ανθρώπων που περιθάλπουν, είπε: "Εμένα μου θυμίζει τους Εβραίους του μεσοπολέμου. Είναι πολύ λυπηρό".
Ο Γιάννης Μουζάλας επέμεινε πως η χώρας μας κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και σημείωσε εμφατικά πως η θέση μας στις Βρυξέλλες, ταυτίζεται με την επίσημη θέση της ΕΕ. "Πρέπει να βγει προς τα έξω ότι η Ελλάδα είναι με την επίσημη θέση της Ευρώπης. Και η επίσημη θέση κινδυνεύει από ένα διχασμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή" ανέφερε. 
Άλλωστε και την Τρίτη, ο κ. Μουζάλας δήλωνε πως «ένας απίστευτος υπουργός πρότεινε να δημιουργηθεί στρατόπεδο με 300.000 πρόσφυγες στην Αθήνα, ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε από τη Σένγκεν, να κάνουμε push back στη Θάλλασα, που είναι ποινικό αδίκημα και παράνομο». Αντιθέτως, όπως είπε μεγάλα κράτη της ΕΕ - Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία- είπαν ότι θέλουμε περισσότερη Σένγκεν. Επίσης, επικαλέστηκε και τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν για το θέμα. 

Για την μετεγκατάσταση

Ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε και στο σχέδιο της μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλες χώρες, που όσο μεγαλόπνοο ακουγόταν το περασμένο φθινόπωρο, τόσο ανέφικτο μοιάζει σήμερα. Οι αιτιάσεις και οι δικαιολογίες των χωρών που υποσχέθηκαν να αναλάβουν την υποδοχή προσφύγων είναι απίστευτες. "Μας έχουν δώσει μόνο ορισμένα κράτη 900 θέσεις και έχουμε καταφέρει να μετατοπιστούν μόλις περίπου 200 άνθρωπο" είπε και εξήγησε υπάρχουν χώρες που προβάλουν απίστευτες ενστάσεις. "Μας ζητάνε αδιανόητα πράγματα, 'να μην μας στέλνετε "μαύρους";". "Είναι επταμελής οικογένεια και θα θέλαμε οικογένεια με πέντε παιδιά" ανέφερε. (πηγή http://news247.gr/ 27-1-016)


H Frontex απαντάει στις επικρίσεις Ευρωπαίων: Η θάλασσα δεν είναι αγρός να βάλεις φράχτη

Η εκπρόσωπος της Fontex Εύα Μονκιούρ, απαντώντας στις επικρίσεις για το έλεγχο των συνόρων της Ελλάδας, σημειώνει τα νομικά και γεωγραφικά εμπόδια που υπάρχουν και επισημαίνει πως η θάλασσα δεν είναι αγρός να βάλουμε έναν φράχτη.
Όταν τα πλοία περισυλλέγουν μετανάστες στη θάλασσα, είναι απλώς νομικά αδύνατον για τη Frontex να τους επαναπατρίσει. «Έτσι ήταν ανέκαθεν, αυτή είναι η αρχή της μη επαναπροώθησης» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Οργανισμού, η οποία επέστρεψε μόλις στην Πολωνία από τη Λέσβο.
«Είναι πολύ εύκολο να φτάσει κανείς (στην Ελλάδα) διά θαλάσσης. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν αγρό, όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν φράχτη» υπογράμμισε η Εύα Μονκιούρ και πρόσθεσε: «Με βάση το διεθνές δίκαιο, κάθε άνθρωπος που περνά τα ευρωπαϊκά σύνορα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτημα για τη χορήγηση ασύλου».
«Μόνο εκείνοι που περισυλλέγονται από τους Τούρκους οδηγούνται στην Τουρκία. Και μόνο οι διακινητές κάνουν στροφή 180 μοιρών όταν αντικρίζουν τα πλοία της Frontex, γιατί κινδυνεύουν με φυλάκιση. Οι μετανάστες δεν κινδυνεύουν με τίποτα -παρά μόνο όταν διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην ανοιχτή θάλασσα- γιατί οι περισσότεροι θέλουν να ζητήσουν άσυλο και οι άλλοι θέλουν μόνο να φτάσουν στην Ευρώπη», ανέφερε.
Εξάλλου, συνέχισε η Μονκιούρ, είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν τα θαλάσσια ελληνικά σύνορα και επιπλέον η Ελλάδα έχει εκατοντάδες νησιά, ορισμένα από τα οποία είναι ακατοίκητα και βρίσκονται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές. «Το ίδιο ισχύει και για τα θαλάσσια σύνορα της Λιβύης, που είναι μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων και απ' όπου οι μετανάστες επιχειρούν να φτάσουν στην Ιταλία. Το να προσπαθείς να εντοπίσεις ένα πλοιάριο με πρόσφυγες είναι σαν να ψάχνεις ένα αυτοκίνητο σε μια χώρα σαν τη Ρουμανία» τόνισε.
Επιπροσθέτως, αυτοί που φεύγουν από τη Λιβύη πλέουν στα διεθνή θαλάσσια ύδατα, όπου η νομοθεσία προστατεύει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και απαγορεύει στις λιμενικές αρχές να παρεμποδίσουν ένα πλοιάριο, παρά μόνο για να παράσχουν βοήθεια στους επιβάτες του. «Το πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αφού τα πλοία της Frontex βρίσκονται πάντα στα χωρικά ύδατα της μίας ή της άλλης χώρας» κατέληξε. (πηγή http://tvxs.gr/news 25-1-016)


 
Δανία: Ψηφίστηκε η δήμευση ειδών αξίας των προσφύγων


Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπεται  στις αρχές να προχωρούν σε κατασχέσεις χρημάτων και κοσμημάτων των προσφύγων.
Ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν αποκάλεσε τη νομοθετική πρωτοβουλία «την πλέον παρεξηγημένη στην ιστορία της χώρας», με φόντο και τις διεθνείς αντιδράσεις.
H κυβέρνηση μειοψηφίας της Κεντροδεξιάς με την εθνικιστική αντιευρωπαϊκή Δεξιά είχε στο συγκεκριμένο ζήτημα και την υποστήριξη της αντιπολίτευσης.
Σε κάθε πρόσφυγα δεν θα επιτρέπεται να διατηρεί χρήματα ή αντικείμενα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 1.340 ευρώ. (πηγή http://tvxs.gr/ 26-1-016)
- Copyright © Touareg Blue -